επικοινωνία

Ελάτε να εκφράσουμε την γνώμη της νέας γενιάς, των νέων που σκέφτονται, ελπίζουν και πιστεύουν σε μία καλύτερη ζωή. Ας συζητήσουμε όλοι μαζί, μόνο να κερδίσουμε μπορούμε από αυτό.

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Αγχώσου... έρχονται Χριστούγεννα!

Κάνοντας μία βόλτα χθες το απόγευμα σε 2 μεγάλα πολυκαταστήματα ψάχνοντας κάτι ψιλολόγια για το σπίτι δέχτηκα και εγώ όπως όλοι την γιορτινή επίθεση αγάπης που κάθε χρόνο εκεί προς τα τέλη του Δεκέμβρη πλημμυρίζει τις ψυχές μας! Δέντρα, στολίδια, αγιοβασιλάκια, τρίγωνα... ω ρε φίλε! Μέχρι και φωτεινή επιγραφή που μετρούσε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα είχε. Εντάξει δεν υπήρχε καμία δικαιολογία... 16 Νοεμβρίου και όλοι έπρεπε να είναι σε ρυθμούς christmas.


Κάθισα λοιπόν και σκέφτηκα τι στο διάολο έχουμε να περιμένουμε με τόση ανυπομονησία για τις 25 του άλλου μήνα. 2 επιλογές φαντάζομαι. Είτε να κάνουμε το γκλάμουρ ταξίδι μας σε κάποιο σαλέ ή έστω σε ένα Πήλιο βρε αδερφέ είτε να στρώσει η μάνα/θεία/πεθερά το τραπέζι και να αναστενάξουν στάμνες και κανάτες. Ναι ok... Στην περίπτωση που μπορέσουμε να κάνουμε το πρώτο, είναι απαραίτητο αξεσουάρ μια φωτογραφική μηχανή ώστε να πείσουμε τους άλλους ότι πήγαμε "στα χιόνια". Η ευτυχία σήμερα θέλει αποδείξεις κύριοι. Και αποδεικνύεται με σοφιστικέ πόζες και ηλίθιες στάσεις γύρω/πάνω/κάτω/πίσω από έναν χιονάνθρωπο. Το δεύτερο είναι κάπως ξεπερασμένο αλλά όλο και κάποιο κλαμπάκι θα βρεθεί να σώσει λίγο τα προσχήματα.

Δεν είμαι κανένας μυστήριος που έχει βάλει στόχο ζωής να κάνει τα ακριβώς αντίθετα από όσα κάνει η πλειοψηφία. Αλλά ρε παιδί μου... όχι και αξία ζωής οι γιορτές. Όχι και στόχος ενός ολόκληρου έτους οι καλοκαιρινές διακοπές. Μου αρέσουν τα Χριστούγεννα. Πιθανότατα θα πάω και εγώ σε κάποιο χιονισμένο τοπίο, σίγουρα θα δώσω δώρα σε δυο, τρεις ανθρώπους που εκτιμώ. Μην τρελαθούμε όμως. Δεν υπάρχει λόγος να δίνουμε στην κάθε μαλακία μεγαλύτερη αξία από όσο πραγματικά έχει. Και φυσικά όταν από το Νοέμβρη ακούς "mery christmas" ε κάπου χάνει την αξία του.

Όχι τίποτε άλλο αλλά έτσι και βγει μάπα το καρπούζι των διακοπών θα πάει στράφι τόση αναμονή.

ΥΓ: Μέχρι και πέρυσι οι έμποροι είχαν να στοχεύουν στο δώρο. Φέτος μείνανε μόνο οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Του χρόνου;


http://www.epirusmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου